24.01.2019 15:37

Jendova škola windsurfingu na řeckém ostrově Kos

Ve spolupráci s CK SURF SPORT jsme pro Vás na sezónu 2019 připravili surfařské zájezdy na řecký ostrov Kos, kde – podobně jako na dalších řeckých ostrovech v Egejském moři – funguje termický vítr meltemi. Tento vítr se v letním období zvedá během dopoledne a postupně sílí až do pozdních odpoledních / podvečerních hodin a zaručuje tak svezení ve skluzu. Začátečníci tak mohou trénovat ve slabším dopoledním větru na rovné vodě, odpoledne se svezou ti pokročilejší.

Česko-řecká WS základna (půjčovna a škola windsurfingu, kitu, paddleboardingu) je v Tigaki na Kosu otevřena od 1. června do 31. října. Základna se nachází na jedné z nejkrásnějších pláží na ostrově, v západní části Tigaki. Můžete si zde půjčit vybavení pro pokročilé i pro začátečníky. Pokud máte svoje vybavení, lze jej uskladnit. Základna má k dispozici motorové čluny a záchranný systém pro případnou pomoc na moři. Při poškození vašeho vybavení jsou zde schopni provádět opravy na počkání. Všichni členové teamu hovoří česky a jsou připraveni vám být k dispozici po celý den.

Pláž je písečná s pozvolným vstupem do vody. Spot je rovná voda s táhlými vlnami o max. výši kolem 1m, a je vhodný pro všechny výkonnostní kategorie. Před většími vlnami brání protější 4 km vzdálený ostrov Pserimos. Pokud jste ale vyznavači vlnového ridingu, menší příboj a na moři i větší vlny naleznete západně asi 1 km od základny. Protože vítr fouká téměř vždy šikmo k pláži, je v celém prostoru provozování windsurfingu i kitingu bezpečné, a to po celé délce pobřeží této části ostrova Kos. Na své si přijdou i nesurfaři, místo je vhodné rovněž pro rodiny s dětmi.

CK SURF SPORT Vám také sestaví zájezd na míru: pro konkrétní počet lidí/dětí, na konkrétní počet dnů, s požadovaný typem stravování, s vaším ws vybavením či zapůjčeným atd. Kontaktní telefon pro další informace a konzultace: +420 603 246 104 Ing. Miloš Englmaier, email milos@ewind.cz, více info rovněž na 603 922 444.

Odborným garantem zájezdů a WS základny na ostrově Kos je CK SURF SPORT: https://www.ewind.cz

Větru - a meltemi zvlášť – zdar!

—————

Zpět


Kontakt

Jenda Šilhavý

Obchodní 1318
252 19 Rudná

(u vody nás nejčastěji
potkáte na Nechranicích, na Mácháči nebo Štěpánském rybníku)

#jendovaskola


+420 603 922 444