04.06.2014 22:44

Nejkrásnější a nejlepší neoprén na světě

Možná si řeknete, že tenhle článek je PR – a máte pravdu. Ale jen částečně. Nejkrásnější a nejlepší - samozřejmě jak kde a jak pro koho!

Jaké neoprény se v Česku nejčastěji používají? Určitě polosucháč s dlouhými rukávy, tloušťka 4/3 nebo 5/3. Takový neoprén vám dobře poslouží od začátku května do konce října, podle otužilosti klidně i dříve nebo později. Dalším nejpoužívanějším neoprénem je krátký  „shorty“, klasický letní neoprén (3/2 nebo 2/2 mm) použitelný teoreticky od začátku června do konce září. Jenže ten má v Česku určitou nevýhodu: když se v létě ochladí tak, že teplota vzduchu klesne pod teplotu vody, začne vám v něm být zima. Třeba ne hned, ale po několika hodinách ježdění vám začne být zima na předloktí a kolena, možná i celkově. A proto je ideální variantou krátkého shorty neoprénu ¾ shorty s dlouhými rukávy, jako například tento úžasný model Grado od RRD.

Jaké jsou výhody tohoto typu neoprénu v našich klimatických podmínkách?

- při radikálním ochlazení vzduchu máte chráněná kolena a předloktí, voda bývá teplá dost, nemusíte se proto soukat do polosucháče, v němž by vám bylo vedro

- v typicky letních dnech – ale i v jarních podmračených - pálí slunce a sežehává právě obnažená předloktí, která jsou pěkně vodorovně vystavena slunečnímu záření. Dlouhý rukáv je spolehlivě ochrání. To platí i pro výlety do teplých krajin.

Více info o neoprénech RRD naleznete zde.

FOTO RRD

 

—————

Zpět


Kontakt

Jenda Šilhavý

Obchodní 1318
252 19 Rudná

(u vody nás nejčastěji
potkáte na Nechranicích, na Mácháči nebo Štěpánském rybníku)

#jendovaskola


+420 603 922 444